Tanfolyamok

Alapfokú tanfolyam indulás: 

Hétvégi:2022.10.09. 9:00

Alapfokú tanfolyam

 Jelentkezzen mihamarabb,hogy le ne maradjon!A helyek korlátozottak!Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet!Alap tanfolyamAz alapfokú tanfolyam célja a gazdik megtanulják a kutyakommunikáció, kutyagondolkodás alapjait, és felismerjék saját szerepüket a kutya nevelésében, azaz megismerjék a tükörmódszert. A megszerzett tudás fényében oktatói segítséggel megtanítsák kedvenceiknek az alapvető feladatokat, és elkezdjenek dolgozni a helyes rangsor felállításán

A csoportok létszáma 5-10 főt nem haladják meg. A kutyák a foglalkozásokon póráz nélkül dolgoznak, és a jól végzett munka jutalmaként nagyokat játszhatnak társaikkal. A tananyagot kiadott menetrenddel tesszük könnyen követhetővé. A tanfolyam végén a gazdik és kutyáik vizsgát tesznek. A tanfolyam időtartama 8 alkalom. Heti 1x 1,5 óra.

Tananyag:

szocializáció, beillesztés a kutyaközösségbelábnál követés pórázon és anélkül (vizsgafeladat)séta laza pórázonültetés (vizsgafeladat)fektetés (vizsgafeladat)helyben maradás (vizsgafeladat)csoportkerülésbehívás, motivációvalkínált és talált élelem megtagadásavárosi közlekedés, ingerekhez szoktatás (kerékpáros, autóbusz, stb.)ismerkedés akadályokkalkutyás játékok, vetélkedők (ebathlon)válasz a gazdik kérdéseire, javaslat problémáik megoldásáraelmélet: kutya származása, hogyan leszünk jó gazdái, miért fogadjon szótJelentkezés feltételei: 


Minimum 6 hónapos kor a tanfolyam kezdetekor, oltási bizonyítvány.

Részvételi díj: 60 000 Ft.

Középfokú tanfolyam indulás: 2022.08.14. Vasárnap


Középfokú tanfolyam

Az első felében a profi klikkeres tanítás fajtáit tanuljuk, és az ügyességi feladatokkal ismerkedünk. A tanfolyam második felében az ösztönkezelésre, azaz a helyes rangsor kialakítására és fenntartására helyezzük a hangsúlyt. Itt a gazdák már komoly tekintélyre tesznek szert, kutyájuk teljes mértékben kézben tartható, bárhol elengedhető és bárhol behívható. A tanfolyam végén a K99-es vizsgarendszer ügyességi ágazatának 1-es szintjén vizsgáznak kutyájukkal. A sikeres vizsgázók beléphetnek Iskolánk klubjába és ott folytathatják a munkát (ösztönkontroll trèning). Akiknek megtetszik az oktatói tevékenység ez irányban is elkezdhetnek betanulni.Tananyag:magas szintű fegyelem, szófogadás elérésetanítás mesterfokon (formálás klikkerrel)behívás minden körülmények köztbójához küldés 10 méterre, ott fektetés (vizsgafeladat)akadálymunka: ugró, kúszó (vizsgafeladat)kézjelek 5 méterről (ültetés, fektetés - vizsgafeladat)megállítás behívás közben (vizsgafeladat)élelem megtagadás (vizsgafeladat)kutyás játékok (ebathlon)elmélet: haladó tanítás, a kutya érzékelése, ösztönkezelés magas fokon, a büntetés 4 fokozata, problémás viselkedések megoldásának 5 pontja.

Jelentkezési feltétel: Sikeresen elvégzett alapfokú tanfolyam.Jelentkezni a holnapunkon vagy a 06204820944 telefonszámon lehet! 

Részvételi díj: 60 000 Ft. 

Óvoda

Óvodai csoport indul 2022.08.14. Vasárnap

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet!

Óvodánk eddig 8 hetes tanfolyami jelleggel működött,de most megreformáljuk egy kicsit.

Miért szükséges a kutyaovi, és mi folyik ott?

A kölyökkor különösen meghatározó minden kutya életében, hiszen az ekkor átélt élményeket ők mélyen elraktározzák. Fontos, hogy figyelembe vegyük a kutya tempóját, hogy semmit se erőltessünk, így játék közben tanulhassák meg a közösség szabályait, a kommunikáció formáit.

A szocializációhoz és ingerhez szoktatáshoz nyújtunk segítséget, szakértői felügyeletet.

Óvodánkba 8 hetes bérleteket lehet vásárolni.A bérletet 3 hónapon belül fel kell használni.Akkor tépünk a bérletből,mikor ott van a gazdi! A nem lejárt órák árát nem áll módunkban visszafizetni. A létszám korlátozott. Egy csoport max 15 fő. Bejelentkezés szükséges. Vagy órák végén vagy minden héten Szerdáig kell jelezni telefonon a 06204820944 számon vagy emailban,hogy jön a páros vagy sem.Ha Szerda után szól és az aheti hétvégi óra betelt,akkor a következő órán tud csak rész venni a páros. 

Bízunk benne,hogy így kötetlenebb lesz a foglalkozás és valóban a kutyusok szocializálására tudunk koncentrálni.

Anyag:

 • szocializáció
 • környezeti ingerekhez szoktatás (fűnyíró, esernyő, idegen emberek, stb.)
 • otthoni együttélés kialakítása
 • ismeretterjesztő előadások
 • játék

Jelentkezés feltételei: Oltási bizonyítvány, 3 - 5 hónapos kor.

Részvételi díj: 16 000 Ft


Viselkedés-terápia

Problémás az a kutyus aki:

 • Megmorogja gazdáit vagy meg is harapja
 • Más emberekkel, gyerekkel agresszív(morog, vicsorog, harap)
 • Más kutyákkal nem jön ki. Túl agresszív vagy rettentően félős
 • Nem lehet egyedül hagyni, folyamatosan ugat
 • Utcán, pórázon menekülni próbál

Milyen egy foglalkozás?

Felmérjük az adott kutyus-gazda páros problémáját. Mindenkinek személyre szabott rehabilitációs tervet dolgozunk ki. A gazdit annyira terheljük amennyire lehet. Kontrollált körülmények között hozzuk rendbe a kutyusok viselkedésproblémáit.

Egyéni oktatás. Bejelentkezés szükséges!


Ösztönkontroll tréning


Ösztönkontroll Tréning.Az Ösztönkontroll tréning a Tükör Módszer egyik legfontosabb fejlesztése. A harmadik évezred kutyatartó tudatosságát célzó kezdeményezés, a kutya ösztönlényének méltó kezelésére. A családba kerüléssel a kutya egyre kevésbé tudja levezetni ösztönenergiáit! Nap mint nap érik a különböző behatások ingerek és ha a felgyülemlett feszültséget nem tudja leadni, akkor a frusztrációtól komoly problémák jelentkeznek. Az első szimptóma típus a kezelhetetlenség és az otthoni rágás, pusztítás, stb., amikor is a kutya megpróbálja levezetni felgyülemlett energiáit. A második tünetjelenség a viselkedészavarok megjelenése. A szorongás, a félelem, a megelőző agresszió, mind válaszok egy kiegyensúlyozatlan kutyánál az ellenséges környezetre. A harmadik ellenség a terhelt idegrendszer miatt a szervezet elgyengülése, a lebetegedés. Mindhárom tünet külön-külön is elegendő okot szolgáltat arra, hogy tegyünk kutyánk mentális és fizikai egészségéért. Ráadásul ezek sokszor együtt is megjelennek, de egy egészségesnek tűnő kutyánál is ott lappanganak és nem célszerű megvárni - például a betegség - megjelenését. Az Ösztönkontroll tréning már nem csak az őrző-védő fajtákra fókuszál és a képzés során az alábbiak a prioritási szempontjai: Társadalommal való kompatibilitás Megfelelő ösztönenergia áramlás kialakítása, a kutya energiáinak levezetése, a kutya egészségének megőrzése, javítása Őrző-védő képesség kialakítása (a gazda motiváltságától függően), funkcionális felkészítésAz egészséges, kiegyensúlyozott kutya a cél! Fajtától és nemtől függetlenül, olyan társ, aki nem jelent veszélyt a környezetére. Az Ösztön Kontroll tréning olyan "közös akció", ahol a gazda megtanulhatja, hogyan kell tudatosan és hitelesen véghezvinni egy "vadászatot", a kutya pedig teljes kontroll alatt vezetheti le az energiáit és élheti ki ősi ösztöneit (a megfelelő ösztönenergia áramlás segítségével). Emellett a kutya-gazda kapcsolat minősége is magasabb szintre léphet. Az Ösztönkontroll tréning technikai lebonyolítása: Az egyéni ŐKT-n 15 perc jut minden gazdára, nagyon pontos időbeosztással. Minden tréningnap előtt egy nappal kiküldök egy zárt csoportnak egy feljelentkezési linket és ott ha van kedved/időd/lehetőséged, bejelölsz egy időintervallumot, amelyet a tréningre tudsz szánni. (pl.: 18:00 -18:45 -ig, ez három időpontot jelent) Minél többet húzol be, nekem annál egyszerűbb a dolgom.A tréninget megelőző napon kiküldöm a csoportnak a percre pontos menetrendet, amelyben a Te időpontod abba a zónába fog esni, amelyet megjelöltél. Nagyon pontosan kezdünk és végzünk, így a késés nem igazán szerencsés, mert a saját idődből megy.Az Ösztönkontroll tréning árai:Az egyéni ÖKT ára 1.500 Ft / alkalomTovábbi információ és bejelentkezés:Rapcsányi TamásTel:06204360617Tájékoztató


 1. A Kőszegi Kutyasuli az általa szervezett foglalkozások alatt a kutyák egymás közötti viselkedésének felügyeletéért és kontrollálásáért felelősséget vállal. A foglalkozás az oktató szóbeli közlésére kezdődik és fejeződik be.

 2. A Kőszegi Kutyasuli a gazdákkal egyeztett időpontokban tartja meg foglalkozásait. Amennyiben a foglalkozások egymásra épülnek, akkor tanfolyami jelleggel, amelynek díjazása a tanfolyam összes foglalkozására egy összegben történik. A tanfolyam díja készpénzben a tanfolyam megkezdése előtt a Kőszegi Kutyasuli által meghatározott időpontban fizetendő.

 3. A Kőszegi Kutyasuli saját honlapján és a foglalkozások megkezdése előtt az oktató által szóban tájékoztatja a gazdákat azokról az előírásokról, amelyeket a hatályos jogszabályok, egyéb szabályozások és a Kőszegi Kutyasuli szabályzata rögzít.

Rapcsányi Fruzsina

Kőszegi Kutyasuli vezetője

Nyilatkozat


Nyilatkozat tevő adatai

Név:..................................................................................................................................

Születési hely, idő: ..............................................................................................................

Anyja neve: ........................................................................................................................

Lakcím: .............................................................................................................................


 1. Kijelentem, hogy Kőszegi Kutyasuli által szervezett foglalkozásokon saját felelősségemre veszek részt.

 2. Tudomásul veszem, hogy a foglalkozások során esetlegesen előforduló balesetekért (úgy mint a tárgyi eszközeimben keletkező károk vagy a személyi sérülés, stb.) a Kőszegi Kutyasuli nem felel.

 3. Tudomásul veszem, hogy a Kőszegi Kutyasuli területén a foglalkozáson kívüli időben vagy a Kőszegi Kutyasuli területén kívül - beleértve a szomszédos területen található kutyafuttatót is - a kutyám viselkedéséért kizárólag én viselem a felelősséget.

 4. Tudomásul veszem, hogy amennyiben a tanfolyam egy vagy több foglalkozásán bármely a Kőszegi Kutyasulin kívül álló okból nem tudok részt venni, akkor a tanfolyami díj arányos része nem kerül számomra visszafizetésre. A foglalkozásokon való részvétel pótlásáról vagy a tanfolyam megszakítása esetén a már befizetett díj más foglalkozásokon való felhasználásáról a Kőszegi Kutyasuli vezetőjével egyedileg történő egyeztetés lehetséges.

 5. Kijelentem, hogy a Kőszegi Kutyasuli foglalkozásain a részvétel feltételeként jogszabályban, bármilyen egyéb szabályozásban és a Kőszegi Kutyasuli szabályzatában foglaltaknak maradéktalanul eleget teszek, bármilyen az előírások betartásában történő mulasztásom esetén annak következményeit vállalom.


Nyilatkozom, hogy a fenti tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat tudomásul veszem, magamra nézve kötelezőnek elfogadom.

.........................................................................

aláírás


Jelentkezés