Tanfolyamok

Alapfokú tanfolyam indulás: 

Hétvégi:2023.02.05. 11:00

Alapfokú tanfolyam

 Jelentkezzen mihamarabb,hogy le ne maradjon!A helyek korlátozottak!Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet!Alap tanfolyamAz alapfokú tanfolyam célja a gazdik megtanulják a kutyakommunikáció, kutyagondolkodás alapjait, és felismerjék saját szerepüket a kutya nevelésében, azaz megismerjék a tükörmódszert. A megszerzett tudás fényében oktatói segítséggel megtanítsák kedvenceiknek az alapvető feladatokat, és elkezdjenek dolgozni a helyes rangsor felállításán

A csoportok létszáma 5-10 főt nem haladják meg. A kutyák a foglalkozásokon póráz nélkül dolgoznak, és a jól végzett munka jutalmaként nagyokat játszhatnak társaikkal. A tananyagot kiadott menetrenddel tesszük könnyen követhetővé. A tanfolyam végén a gazdik és kutyáik vizsgát tesznek. A tanfolyam időtartama 8 alkalom. Heti 1x 1,5 óra.

Tananyag:

szocializáció, beillesztés a kutyaközösségbelábnál követés pórázon és anélkül (vizsgafeladat)séta laza pórázonültetés (vizsgafeladat)fektetés (vizsgafeladat)helyben maradás (vizsgafeladat)csoportkerülésbehívás, motivációvalkínált és talált élelem megtagadásavárosi közlekedés, ingerekhez szoktatás (kerékpáros, autóbusz, stb.)ismerkedés akadályokkalkutyás játékok, vetélkedők (ebathlon)válasz a gazdik kérdéseire, javaslat problémáik megoldásáraelmélet: kutya származása, hogyan leszünk jó gazdái, miért fogadjon szótJelentkezés feltételei: 


Minimum 6 hónapos kor a tanfolyam kezdetekor, oltási bizonyítvány.

Részvételi díj: 60 000 Ft.

Középfokú tanfolyam indulás: 

Vasárnap


Középfokú tanfolyam

Az első felében a profi klikkeres tanítás fajtáit tanuljuk, és az ügyességi feladatokkal ismerkedünk. A tanfolyam második felében az ösztönkezelésre, azaz a helyes rangsor kialakítására és fenntartására helyezzük a hangsúlyt. Itt a gazdák már komoly tekintélyre tesznek szert, kutyájuk teljes mértékben kézben tartható, bárhol elengedhető és bárhol behívható. A tanfolyam végén a K99-es vizsgarendszer ügyességi ágazatának 1-es szintjén vizsgáznak kutyájukkal. A sikeres vizsgázók beléphetnek Iskolánk klubjába és ott folytathatják a munkát (ösztönkontroll trèning). Akiknek megtetszik az oktatói tevékenység ez irányban is elkezdhetnek betanulni.Tananyag:magas szintű fegyelem, szófogadás elérésetanítás mesterfokon (formálás klikkerrel)behívás minden körülmények köztbójához küldés 10 méterre, ott fektetés (vizsgafeladat)akadálymunka: ugró, kúszó (vizsgafeladat)kézjelek 5 méterről (ültetés, fektetés - vizsgafeladat)megállítás behívás közben (vizsgafeladat)élelem megtagadás (vizsgafeladat)kutyás játékok (ebathlon)elmélet: haladó tanítás, a kutya érzékelése, ösztönkezelés magas fokon, a büntetés 4 fokozata, problémás viselkedések megoldásának 5 pontja.

Jelentkezési feltétel: Sikeresen elvégzett alapfokú tanfolyam.Jelentkezni a holnapunkon vagy a 06204820944 telefonszámon lehet! 

Részvételi díj: 60 000 Ft. 

Óvoda

Óvodába minden Vasárnap 9 órától 10 óráig foglalkozás van. 3-5 hónap közötti kutyusokkal lehet csatlakozni! (Nem tanfolyami rendszer)

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet!

Óvodánk eddig 8 hetes tanfolyami jelleggel működött,de most megreformáljuk egy kicsit.

Miért szükséges a kutyaovi, és mi folyik ott?

A kölyökkor különösen meghatározó minden kutya életében, hiszen az ekkor átélt élményeket ők mélyen elraktározzák. Fontos, hogy figyelembe vegyük a kutya tempóját, hogy semmit se erőltessünk, így játék közben tanulhassák meg a közösség szabályait, a kommunikáció formáit.

A szocializációhoz és ingerhez szoktatáshoz nyújtunk segítséget, szakértői felügyeletet.

Óvodánkba 8 hetes bérleteket lehet vásárolni.A bérletet 3 hónapon belül fel kell használni.Akkor tépünk a bérletből,mikor ott van a gazdi! A nem lejárt órák árát nem áll módunkban visszafizetni. A létszám korlátozott. Egy csoport max 15 fő. Bejelentkezés szükséges. Vagy órák végén vagy minden héten Szerdáig kell jelezni telefonon a 06204820944 számon vagy emailban,hogy jön a páros vagy sem.Ha Szerda után szól és az aheti hétvégi óra betelt,akkor a következő órán tud csak rész venni a páros. 

Bízunk benne,hogy így kötetlenebb lesz a foglalkozás és valóban a kutyusok szocializálására tudunk koncentrálni.

Anyag:

  • szocializáció
  • környezeti ingerekhez szoktatás (fűnyíró, esernyő, idegen emberek, stb.)
  • otthoni együttélés kialakítása
  • ismeretterjesztő előadások
  • játék

Jelentkezés feltételei: Oltási bizonyítvány, 3 - 5 hónapos kor.

Részvételi díj: 16 000 Ft


Viselkedés-terápia

Problémás az a kutyus aki:

  • Megmorogja gazdáit vagy meg is harapja
  • Más emberekkel, gyerekkel agresszív(morog, vicsorog, harap)
  • Más kutyákkal nem jön ki. Túl agresszív vagy rettentően félős
  • Nem lehet egyedül hagyni, folyamatosan ugat
  • Utcán, pórázon menekülni próbál

Milyen egy foglalkozás?

Felmérjük az adott kutyus-gazda páros problémáját. Mindenkinek személyre szabott rehabilitációs tervet dolgozunk ki. A gazdit annyira terheljük amennyire lehet. Kontrollált körülmények között hozzuk rendbe a kutyusok viselkedésproblémáit.

Egyéni oktatás. Bejelentkezés szükséges!

Felsőfokú tanfolyamÖsztönkontroll tréning


Ösztönkontroll Tréning.Az Ösztönkontroll tréning a Tükör Módszer egyik legfontosabb fejlesztése. A harmadik évezred kutyatartó tudatosságát célzó kezdeményezés, a kutya ösztönlényének méltó kezelésére. A családba kerüléssel a kutya egyre kevésbé tudja levezetni ösztönenergiáit! Nap mint nap érik a különböző behatások ingerek és ha a felgyülemlett feszültséget nem tudja leadni, akkor a frusztrációtól komoly problémák jelentkeznek. Az első szimptóma típus a kezelhetetlenség és az otthoni rágás, pusztítás, stb., amikor is a kutya megpróbálja levezetni felgyülemlett energiáit. A második tünetjelenség a viselkedészavarok megjelenése. A szorongás, a félelem, a megelőző agresszió, mind válaszok egy kiegyensúlyozatlan kutyánál az ellenséges környezetre. A harmadik ellenség a terhelt idegrendszer miatt a szervezet elgyengülése, a lebetegedés. Mindhárom tünet külön-külön is elegendő okot szolgáltat arra, hogy tegyünk kutyánk mentális és fizikai egészségéért. Ráadásul ezek sokszor együtt is megjelennek, de egy egészségesnek tűnő kutyánál is ott lappanganak és nem célszerű megvárni - például a betegség - megjelenését. Az Ösztönkontroll tréning már nem csak az őrző-védő fajtákra fókuszál és a képzés során az alábbiak a prioritási szempontjai: Társadalommal való kompatibilitás Megfelelő ösztönenergia áramlás kialakítása, a kutya energiáinak levezetése, a kutya egészségének megőrzése, javítása Őrző-védő képesség kialakítása (a gazda motiváltságától függően), funkcionális felkészítésAz egészséges, kiegyensúlyozott kutya a cél! Fajtától és nemtől függetlenül, olyan társ, aki nem jelent veszélyt a környezetére. Az Ösztön Kontroll tréning olyan "közös akció", ahol a gazda megtanulhatja, hogyan kell tudatosan és hitelesen véghezvinni egy "vadászatot", a kutya pedig teljes kontroll alatt vezetheti le az energiáit és élheti ki ősi ösztöneit (a megfelelő ösztönenergia áramlás segítségével). Emellett a kutya-gazda kapcsolat minősége is magasabb szintre léphet. Az Ösztönkontroll tréning technikai lebonyolítása: Az egyéni ŐKT-n 15 perc jut minden gazdára, nagyon pontos időbeosztással. Minden tréningnap előtt egy nappal kiküldök egy zárt csoportnak egy feljelentkezési linket és ott ha van kedved/időd/lehetőséged, bejelölsz egy időintervallumot, amelyet a tréningre tudsz szánni. (pl.: 18:00 -18:45 -ig, ez három időpontot jelent) Minél többet húzol be, nekem annál egyszerűbb a dolgom.A tréninget megelőző napon kiküldöm a csoportnak a percre pontos menetrendet, amelyben a Te időpontod abba a zónába fog esni, amelyet megjelöltél. Nagyon pontosan kezdünk és végzünk, így a késés nem igazán szerencsés, mert a saját idődből megy.


Az Ösztönkontroll tréning árai:Az egyéni ÖKT ára 1.500 Ft / alkalom 

További információ és bejelentkezés:Rapcsányi TamásTel:06204360617


Agility:

Az agility az egyik leghíresebb kutyássport. 1978-ban jött létre azzal a céllal, hogy a Crufts Dog Show-n a versenyek közti szünetekben szórakoztassák a közönséget. Napjainkra már hatalmas népszerűségnek örvend. A kutya gazda párosnak megadott sorrendben kell teljesítenie egy akadálypályát. A kutya szabadon, póráz és nyakörv nélkül van a pályán és a gazda testjelekkel és vezényszavakkal segítheti, irányíthatja a következő akadályra. Ez egy remek közös sport, amit kedvencünkkel űzhetünk. Fejleszti a kommunikációt, hisz nagyon kell figyelni, hogy a megfelelő időben a megfelelő segítséget tudjuk adni kutyánknak ahhoz, hogy hibátlanul teljesítsük a pályát. Arra is nagyon jó, hogy szorosabb legyen a kutya gazda kötelék, hiszen agilitys kutyák nagyon szeretik ezt a játékot játszani velünk. Nagyon fontos fejben tartani, hogy az agility mint minden kutyás sport első sorban szórakozás, egy szuper közös élmény kedvencünkkel. Szívesen várom mind a hobbi és mind a versenyzésre készülő párosokat. 


Hoopers:

 A hoopers a kilencvenes években indult Amerikából. A kutyának itt is egy akadálypályát kell teljesítenie megadott sorrendben. Az agilityvel ellentétben itt nem kell ugrani a kutyának és nem kell magas akadályokra felmenniük. A hoopers akadályok mind a földön vannak és kedvencünknek a megadott irányokban csak át kell futni az akadályokon, illetve el kell futni mellettük. Így egy olyan kutyás sport jött létre, ahol szerették volna teljesen kizárni a sérüléseket, mégis fizikailag és szellemileg is teljesen le tudjuk fárasztani kutyáinkat. Hasonlóan izgalmas pályákkal találkozhatunk, mint az agilityben. Mivel ez egy új, frissen fejlődő sport, egyre izgalmasabb kihívásokkal is találkozhatunk. Nehézsége abban található, hogy idővel kezdünk távolodni az akadályoktól és a kutyáknak egyre kevesebb segítséggel egyre messzebbről irányítva szinte önállóan kell teljesíteniük a pályát. 2021-ben került megrendezésre az első magyarországi hoopers verseny és mára már több környező országban is részt vehetünk versenyeken.

 Rally Obedience:

 2000-ben indult Amerikából. Itt nem csak a feladatok minél tökéletesebb végrehajtása volt a cél, ugyanennyire fontos a kommunikáció és a kutya-gazda páros szórakozása. Egy több állomásból álló pályát kell teljesíteni kutyánkkal. Az állomásokon táblákat találunk, amik tartalmazzák az állomáson teljesítendő engedelem feladatot. Ezek lehetnek például, ültetés, fektetés, állítás, kutya megkerülése, bóják közt szlalomozás, behívás. Ahogy fejlődünk egyre nagyobb kihívást rejtő feladatokkal fogunk találkozni. Két állomás között lábnál követésben kell megtenni az utat. 2023-tól a kutya lábnál követés közben lehet akár a jobb, akár a bal oldalon, ahogy az adott faladatban az le van írva. A Rally Obedience egyszere egy nagyon jó szórakozás a kutya-gazdi párosnak, mégis megkövetel egy kis komolyságot és odafigyelést a gazdától és a kutyától is. Itt is - úgy, mint a többi kutyás sportnál - nagy szerepet kap a jó kommunikáció és együttműködés kutyánkkal. 2023 január elsejétől megegyezik a magyar szabályzat az osztrákkal, így aki kedvet kapna a versenyzéshez nálunk is, és Ausztriában is próbára teheti magát.


Érdeklődni Kronekker Veronikánál lehet a felsorolt kutyás sportokról!

Tel: +3620-43-85-392   Email: kronekkerveronika@gmail.com Jelentkezés